TRAININGEN

Groeien als professional en tegelijkertijd maatschappelijke impact teweegbrengen? Dat kun je. Impact a la carte is een trainingsbureau dat zich onderscheidt in aanpak: hier volg je als professional vaardigheidstrainingen én krijg je de kans iets bij te dragen aan de wereld om je heen. En met succes!

Want of je nu wil werken aan je leiderschapskwaliteiten, of aan de slag gaat met motiverende gesprekstechnieken: met onze soft skill trainingen ontdek je wat je unieke talenten zijn én til je jouw competenties naar een hoger niveau. Ondertussen werk je aan je professionele ontwikkeling bij de praktijkpartner van jouw keuze.

  • Volg je soft skill training via een incompany traject of met jouw Persoonlijk Ontwikkel Budget
  • Ervarend leren en functionele ervaring opdoen in de praktijk – ontdek waarom het zo effectief is!
  • Jouw inzet maakt het positieve verschil in het leven van een ander

Ervarend leren – dus daarom is het zo effectief!

Ervarend leren: een effectieve vorm van vaardigheden verwerven door deze direct in de praktijk te brengen. Het is een ontzettend effectieve manier om te groeien als professional, want door je vaardigheden in nieuwe situaties te oefenen, voer je daadwerkelijke, positieve veranderingen in je gedrag door. Het effect is blijvend. 

Bij onze aangesloten praktijkpartners doe je functionele ervaring op bij het verwerven van je skill set. Wat dat inhoudt? Je gaat direct aan de slag met het toepassen van de kennis en het oefenen van de vaardigheden die je tijdens de training hebt opgedaan.

Classroom

Volg je soft skill training bij Impact a la carte

Het trainingsverloop in het kort

  • Aan elke training kunnen maximaal acht professionals deelnemen
  • Tussen de eerste trainingsdag en de afsluitende evaluatiebijeenkomst zit een periode van gemiddeld 3 maanden 
  • Verdeeld over die drie maanden besteed je gemiddeld 25 uur aan onze training
  • Van die 25 uur zet je je zo’n 12 uur in voor de praktijkpartner van jouw keuze 
  • We nemen ook tussentijds de tijd om je voortgang te evalueren

De trainingslocatie

De trainingen worden doorgaans gehouden in het Landhuis in de Stad. Deze prachtige locatie is gelegen in het Park Oog in Al, vlakbij Utrecht Centraal.  

De lunch bestaat uit producten van lokale ondernemers en wordt verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in het restaurant de ruimte krijgen om werkervaring op te doen. 

Praktijkervaring: zet je kwaliteiten in voor iets wat groter is dan jezelf, bij de praktijkpartner van jouw keuze

Duur: 12 uur

Dit praktijkgedeelte valt binnen de looptijd van het volledige trainingsprogramma.

We blijven niet zitten met de theorie. Na de eerste trainingsdag stort jezelf in nieuwe, concrete situaties en ga je aan de slag met wat er op je pad komt. Dat doe je in een omgeving met een maatschappelijk betrokken karakter. Je mag een keuze maken uit onze lijst van praktijkpartners en bepaalt daarmee zelf op welke manier je invulling geeft aan jouw maatschappelijke impact.

Hoe de praktijktoepassing van jouw nieuw verworven vaardigheden het leereffect versterkt? Simpel. De ervaring die je opdoet, is functioneel: je gaat direct aan de slag met je zojuist verworven competenties. Je moet ze direct in de praktijk gaan gebruiken. Zo ontwikkel je een aanpak die gebaseerd is op nieuwe keuzes. Hoe je communiceert, hoe je met weerstand van een ander omgaat, of hoe je reageert op uitdagingen: het nieuwe gedrag dat je aanleert, is blijvend. Deze aanpak versterkt het leereffect terwijl je op maatschappelijk vlak het verschil maakt: met jouw inzet help jij een ander verder op weg. 

Tussentijdse intervisiecall 

Duur: 1 uur

De intervisiecall vindt halverwege het traject plaats. Dit biedt jou de mogelijkheid om samen met je trainer en de andere deelnemers te evalueren hoe je de theorie toepast, waar je tegenaan loopt en hoe je omgaat met weerstand. Zo leer je van elkaars ervaringen en kom je tot nieuwe inzichten die je vervolgens weer kunt toepassen. Een extra leermoment! 

Evaluatiedag

Duur: 4 uur

Na het praktijkonderdeel volgt een evaluatie. Tijdens dit dagdeel komen alle deelnemers opnieuw samen. Het is tijd om te reflecteren op de theorie en de gemaakte vorderingen. Hoe heb je de theorie in de praktijk weten te brengen? Welke hindernissen ben je tegengekomen en hoe ben je daarmee omgegaan? Waar zie je de meeste vooruitgang? Hoe heb je de uitdagingen op je pad kunnen omzetten in een succesverhaal? Welke inzichten en doelstellingen neem je mee in jouw dagelijkse werkzaamheden?

We besteden ook aandacht aan het effect van de training op jouw werkgeluk: kun je de verworven competenties nu makkelijker toepassen in de praktijk en haal je daar voldoening uit? Hoe voelde het om je talenten aan te wenden om iets toe te kunnen voegen aan het leven van een ander?

“Het was zo mooi om direct betrokken te mogen zijn bij dat wat er écht toe doet”  Deelnemer Kletsmaatjes

Train je soft skills

Soft skills zijn humane competenties en zijn onderdeel van wat we ook wel 21st century skills noemen. Deze soft skills worden steeds belangrijker voor professionals zoals jij. Geen wonder dat ze vaak aan bod komen tijdens onze coaching sessies! Sociale vaardigheden, communicatievaardigheden, samenwerken, creatief denken, zelfregulering en kritisch denken zijn belangrijke skills die tijdens de vaardigheidstrainingen Impact a la carte aan bod komen. 

De maatwerk soft skill trainingen van Impact a la carte

Soft skills: je kunt niet meer zonder. Dienend leiderschap, motiverende gespreksvoering, empathisch luisteren: stuk voor stuk belangrijke skills die bij Impact a la carte op het menu staan.

Wat wij bieden

Bij Impact a la carte kun je kiezen uit verschillende soft skill trainingen:

Training: Dienend Leiderschap met Impact

Betrokken leidinggeven en op die manier een constructieve samenwerking tot stand brengen? Dat krijg je na het voltooien van deze training moeiteloos voor elkaar.

Tijdens deze cursus kom je erachter hoe je verschillende tools kunt inzetten om het beste uit jezelf en uit je team te halen. De nodige communicatietechnieken komen aan bod, je leert effectief feedback geven én je ontdekt je eigen vermogen om positieve invloed op je directe omgeving uit te oefenen.

Training: Motiverende Gespreksvoering met Impact

Tijdens de training Motiverende Gespreksvoering met Impact maak je kennis met verschillende gesprekstechnieken, train je jezelf in het blootleggen van je eigen belemmerende overtuigingen (en die van je teamleden), en stel je ze op de proef. Zo creëer je een krachtige mindset. Je leert hier ook welke communicatiestijlen je het best kunt inzetten om met de weerstand van anderen om te gaan én hoe je overtuigend overkomt zonder aan authenticiteit te hoeven inboeten.

POB of incompany?

Je Persoonlijk Ontwikkel Budget inzetten, of liever je competenties trainen via een incompany traject? Het kan allemaal.

Maar één keer je agenda bezet en toch dubbel zoveel impact? Geen probleem. Onze trainingen kunnen vanuit het Persoonlijk Ontwikkel Budget worden aangeboden, waardoor er geen aanvullende investering vanuit jouw organisatie nodig is. Deze trainingen kunnen ook worden gegeven als onderdeel van een incompany traject. Bovendien geeft jouw organisatie met Impact a la carte concrete invulling aan Corporate Social Responsibility (CSR) en Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Marktconform

De kosten voor de maatwerk trainingen van Impact a la carte zijn marktconform, voor zowel incompany trajecten als voor het Persoonlijk Ontwikkel Budget. Een deel van de kosten zal bovendien ten goede komen aan het doelstellingswerk van jouw keuze. Als dank voor het faciliteren van jouw praktijkervaring, doet Impact a la carte een financiële bijdrage van €250 aan de stichting waarvoor jij je inzet. Samen zorgen we op die manier voor extra harten, handen en vergroten we de impact! 

Checken welke trainingsvorm het beste bij jouw organisatie past? Neem dan snel contact op!

Schoonderwoerd: ontwikkelpartner van Impact a la carte

Alle trainingen van Impact a la carte worden ontwikkeld in samenwerking met  Schoonderwoerd – een trainingsbureau met 30 jaar ervaring en expertise in soft skill trainingen. Deelnemers waarderen de trainingen van Schoonderwoerd met uitstekende cijfers. Het is dan ook geen wonder dat de inhoudelijke kwaliteit van de trainingen bij zowel Impact a la carte als bij ontwikkelpartner Schoonderwoerd hoog in het vaandel staat!