A la carte Partners

Werkgever, professional, stichting. Stuk voor stuk vormen we elkaars partner in deze maatschappij. Wat ons bij elkaar brengt? De vraag die ons verbindt: hoe brengen we positieve verandering teweeg? Uiteindelijk streven we allemaal hetzelfde doel na: blijvende impact op maatschappelijk niveau creëren. Samen groeien en samen het verschil maken: daar doen we het voor. Want als we elkaar blijven versterken, dan wordt 1+1 vanzelf 3!

  • Professional: ontwikkel je competenties en kies voor wie jij iets wil betekenen
  • Organisatie: breng Corporate Social Responsibility (CSR) op waardevolle, kostenneutrale wijze in de praktijk
  • Stichting: gun je doelgroep meer impact door extra handen en harten met de juiste competenties 

Deelnemers

Vergroot je skill set en zorg voor positieve impact op het leven van een ander

De beste versie van jezelf worden, hoe doe je dat? Natuurlijk weet je hoe essentieel het is om je te blijven ontwikkelen. De professionele ladder beklimmen en carrière maken, dat zijn niet bepaald onbelangrijke zaken! Maar ergens in je achterhoofd, klinkt het:

Is er niet meer dat ik met mijn talenten zou kunnen doen? Ik zou ook wel eens iets willen teruggeven, een ander verder op weg helpen. Ik wil mijn kwaliteiten kunnen inzetten op een manier die er op grotere schaal toe doet. Op een manier die… échte impact maakt. Maar hoe?”

Herkenbaar? Dan zijn de soft skill trainingen van Impact a la carte je op het lijf geschreven. Daar krijg jij kans om je pas verworven kennis meteen in de praktijk toe te passen en daarmee je talenten in te zetten voor iets wat groter is dan jezelf. Dat heeft pas zin! Bovendien kies je zelf bij welke praktijkpartner en dus voor welke doelgroep je je wil inzetten. 

Zo maak je een positief verschil in het leven van een ander en zorgt dit contact ervoor dat het leereffect van je training wordt versterkt, waardoor jij je verworven vaardigheden nog beter kunt inzetten op de werkvloer. Op die manier blijf je jezelf ontplooien en vergroot je je skill set op een manier die niet alleen jou als bevlogen professional, maar uiteindelijk de hele maatschappij ten goede komt!  

Maak jij ruimte in je agenda vrij om die ene waardevolle training te volgen, of wil je die uren liever reserveren om je in te zetten voor een goed doel? Goed nieuws: bij ons hoef je niet te kiezen hoe jij je tijd wil besteden. Je krijgt de mogelijkheid om beide wensen in vervulling te laten gaan. Een training volgen bij Impact a la carte biedt namelijk een warme, betrokken én efficiënte oplossing: je volle agenda wordt maar één keer met out-of-office-uren gevuld. Jij kunt dus écht het verschil maken voor een ander terwijl je op hetzelfde moment aan je professionele ontwikkeling werkt.

Jij draagt wezenlijk bij door er te zijn voor een ander en deze persoon verder op weg te helpen. Je besteedt bewust je tijd en energie aan het ontwikkelen van jouw professionele competenties. Als dank voor het faciliteren en begeleiden van jouw praktijkervaring, doet Impact a la carte een financiële bijdrage aan de praktijkpartner van jouw keuze. 

Oefening baart kunst

Vaardigheden verwerven: van theorie naar praktijk

Optimaal je vaardigheden ontwikkelen: hoe pak je dat aan? Door je competenties in de praktijk te brengen. Dat doe je natuurlijk niet in het wilde weg. Bij ons kies je de praktijkpartner die jouw hart heeft gestolen. 

De praktijkpartners van Impact a la carte zijn zorgvuldig geselecteerd op hun aanbod aan doelstellingswerk. Zo weet je zeker dat je jouw pasverworven vaardigheden naar hartenlust in de praktijk zult kunnen toepassen!

  • Bij elk programma waaraan je kunt deelnemen, krijg je alle ruimte en kansen om de onderwezen vaardigheid in de praktijk toe te passen. Wil je bijvoorbeeld zelf beter leren coachen? Dat komt goed uit! Bij onze praktijkpartners word je altijd uitgedaagd op het toepassen van soft skills.
  • Bij Impact a la carte heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod aan programma’s, sommige daarvan worden zelfs online aangeboden en zijn coronaproof. Zo kun je als deelnemer zelf kiezen voor welke doelgroep jij je graag wil inzetten.
  • Doordat je zélf de handen uit de mouwen steekt en het verschil in het leven van een ander kunt maken, merk je bij onze praktijkpartners direct hoeveel impact jij met jouw inzet hebt. Het effect van zulk direct contact is voelbaar en duurzaam: vanaf dat moment ben je ambassadeur in hart en nieren. Gegarandeerde impact! 
  • Wist je trouwens dat je dit ook samen met je collega’s kunt doen? Dat is niet zomaar teambuilding, dat is regelrechte teambonding! 
  • Daarnaast is het ook mogelijk om de volledige training een-op-een te volgen, geheel online bovendien! Zo wordt het nog makkelijker om de training in je agenda te laten passen.

Het praktijkonderdeel wordt uitgevoerd binnen de looptijd van het volledige trainingsprogramma. Zo weet je zeker dat je het praktijkonderdeel altijd binnen een periode van zo’n 3 maanden valt. 

Jij kiest voor welke doelgroep jij je inzet

Op welke vaardigheden wil jij je focussen? Met welke competenties ga jij aan de slag? Welke training roept jouw naam en op welke manier breng jij straks je vers opgedane kennis in de praktijk? Hoe wil jij je vaardigheden in de praktijk toepassen en echt functionele ervaring opdoen? En voor wie wil jij je inzetten? Impact a la carte koppelt je aan de stichting die deze groep mensen ondersteunt. Jij kunt kiezen uit onze selectie aan praktijkpartners. Echt a la carte, dus!

Werkgevers

Jouw organisatie: a great place to work!

Hoe onderscheid jij je als werkgever in deze krappe arbeidsmarkt?

Herken je een groeiend verlangen naar maatschappelijke impact en zingeving onder talentvolle professionals, weet jij ze aan je te binden en belangrijker nog – weet jij ze te blijven boeien?

En hoe zorg je ervoor dat de band met je huidige medewerkers sterker dan ooit is?  

De toegevoegde waarde van waardecreatie

Naast winstcreatie wordt waardecreatie steeds belangrijker. Steeds meer consumenten en klanten verlangen van organisaties dat zij ook iets teruggeven aan de wereld. Of een organisatie op positieve manier bijdraagt aan de maatschappij, weegt steeds zwaarder mee in hun overweging om voor die organisatie te kiezen. Die klanten en consumenten zijn ook ergens werknemer. Ook als werknemers willen zij onderdeel uitmaken van een organisatie die het verschil kan én wil maken. 

Corporate Social Responsibility: zo geef je daar invulling aan!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en tegelijkertijd aantrekkelijk werkgeverschap creëren: voor die ambitie bieden wij dé oplossing. Met het trainingsaanbod van Impact a la carte draag je bij aan de professionele ontwikkeling van jouw medewerkers en breng je tegelijkertijd jouw Corporate Social Responsibility-doelstellingen in de praktijk. Kostenneutraal, tijdbesparend en vooral: ontzettend waardevol!

Persoonlijk Ontwikkel Budget of liever via incompany traject?

De trainingen van Impact a la carte kunnen vanuit het Persoonlijk Ontwikkel Budget worden aangeboden, waardoor er geen aanvullende investering vanuit jouw organisatie nodig is. Onze trainingen kunnen ook worden aangeboden als incompany traject. Daarvoor zullen we een maatwerkprogramma ontwikkelen die jouw organisatie op het lijf geschreven is!

Zorg voor aantrekkelijk werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid én meer werkgeluk

Natuurlijk weet jij hoe onmisbaar goed werkgeverschap is voor het werkgeluk van je team. Want een gelukkige, competente medewerker is een vitale medewerker. Daarom streef ook jij naar duurzame inzetbaarheid. 

Bovendien wil je als betrokken werkgever het juiste doen. Bijvoorbeeld door je werknemers de zingeving te bieden waarnaar ze op zoek zijn en die ze in hun werk hopen te vinden. Hoe bied je zo’n concreet en praktisch antwoord op die behoefte? En hoe zorg je ervoor dat jouw succes ook succes oplevert voor de mensen om je heen?

Door voor de trainingen van Impact a la carte te kiezen. Daarmee zorg je voor echte waardecreatie: je draagt bij aan het succes van je medewerkers én aan de maatschappij als geheel. 

Wanneer jouw werknemers deelnemen aan onze trainingen, verwerven ze namelijk de nodige competenties; hun expertise neemt toe. Bovendien halen ze voldoening en zingeving uit de manier waarop ze zich verder bekwamen in hun vaardigheden. De bedrevenheid, bevlogenheid, vitaliteit en het geluk onder je werknemers neemt toe: dat zie je allemaal terug op de werkvloer! Bovendien hebben zij tijdens hun training iets kunnen betekenen voor een ander. Zo is het cirkeltje weer rond. 

Schoonderwoerd: ontwikkelpartner van Impact a la carte

Alle trainingen van Impact a la carte worden ontwikkeld in samenwerking met Schoonderwoerd – een trainingsbureau met 30 jaar ervaring en expertise in soft skill trainingen. Deelnemers waarderen de trainingen van Schoonderwoerd met uitstekende cijfers. Het is dan ook geen wonder dat de inhoudelijke kwaliteit van de trainingen bij zowel Impact a la carte als bij ontwikkelpartner Schoonderwoerd hoog in het vaandel staat! 

 

Stichtingen

Meer impact dankzij goedgetrainde deelnemers met hart voor jouw missie

De inzet van nieuwe ambassadeurs is van onschatbare waarde voor een stichting zoals de jouwe. Als praktijkpartner van Impact a la carte kun je rekenen op een fysieke bijdrage van betrokken deelnemers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de kwaliteiten van onze deelnemers zijn afgestemd op de behoeften van jouw doelgroep. Zij worden door ons specifiek getraind op de vaardigheden die onmisbaar zijn bij de uitvoering van het doelstellingswerk en gaan doordacht en voorzichtig met deze verantwoordelijkheid om. Zo maken we samen nog meer impact. 

Met elke deelnemer die jouw stichting in het hart sluit en zich voor jouw doel inzet, neemt ook je zichtbaarheid toe. Zowel online als binnen de organisaties, genereert onze aanpak meer naamsbekendheid, verstevigt het de bestaande partnerships en legt het een warme fundering voor nieuwe partnerships en donateurs. 

Als dank voor jouw partnership, zal een deel van de inkomsten die Impact a la carte genereert, bovendien ten goede komen aan jouw doelstellingswerk. Met behulp van al die goed getrainde handen en warme harten ervaar je elke keer opnieuw het indrukwekkende effect dat jouw doelstellingswerk op de samenleving heeft. Die samenwerking zorgt voor nog meer impact!

Praktijkpartners Deze stichtingen en sociale ondernemingen zijn al bij Impact a la carte aangesloten: