PARTNERS

Werkgever, professional, stichting. Stuk voor stuk vormen we elkaars partner in de maatschappij. Wat ons bij elkaar brengt? De vraag die ons verbindt: hoe voegen we waarde toe? Ieder voor een eigen doelgroep en met eigen doestelling. Impact a la carte brengt het samen. Het effect is wederkerig: samen groeien door elkaar op unieke wijze te versterken.

De leermethode van Impact a la carte is uniek vanwege de samenwerking met praktijkpartners. Deze stichtingen bieden jou een praktijksituatie die jouw leereffect aanzienlijk versterkt. Hieronder vind je een overzicht van de aangesloten stichtingen.

Stichtingen

In de interactie met de ander leer je om de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan, direct in de praktijk te brengen. Dat leidt tot wezenlijk resultaat: het versterkt jouw leereffect en maakt een positieve impact op het leven van een ander.

Onder Trainingen vind je een uitgebreid overzicht van het aanbod. Bij een workshop ligt de betrokken stichting vast, bij een individueel traject kies je zelf voor welke stichting jouw hart heeft. Voor wie ga jij het verschil maken? Lees hieronder meer over de aangesloten praktijkpartners. Tijd om te kiezen!

Oma’s Soep

Het beste recept tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Om deze eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep vanuit eigen stichting o.a. kookdagen en Soep-aan-Huis bezoeken. De verse soepen worden dan gemaakt van overgebleven groentes om voedselverspilling tegen te gaan. Iedereen is welkom om bij te dragen. Stichting Oma’s Soep krijgt hulp van vrijwilligers in 12 grote steden van Nederland. De vrijwilligers worden aangestuurd door lokale studentenbesturen. Wat ga je doen? Je hebt bij Oma’s Soep keuze uit twee opties:

Soep-aan-Huis bezoek

Wordt Soepheld en ga soep eten met een oudere uit jouw omgeving. Soep aan Huis bezoeken bereikt ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Deze oudere heeft een sociale hulpvraag, welke varieert van  het verlangen naar gezelschap van een betrokken gesprekspartner tot hevige eenzaamheid. Jouw bijdrage en begeleiding bestaat uit warm, betrokken contact en het onderzoeken hoe jullie samen het sociaal isolement kunnen terugbrengen. Jullie gaan hierover samen in gesprek tijdens vier contactmomenten. Je hanteert de theorie om de mogelijkheden tot het vergroten van het sociale netwerk te ontdekken en daar een actie aan te verbinden. Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren. Tijdsinvestering: ca. 9 uur.

Coaching bestuursvoorzitter (online)

Je wordt gekoppeld aan een voorzitter van één van de lokale studentenbesturen van Oma’s Soep. In vier contactmomenten (fysiek of online) hanteer je de theorie en gaan jullie samen aan de slag met de ontwikkelvraag van de student. Door jouw werk- en levenservaring vergroot je de impact en kwaliteit van het bestuurlijk werk en draag je bij aan de ontwikkeling van de student. Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren. Tijdsinvestering: ca. 5 uur.

Kletsmaatjes

Vergroot kansen door taalcoaching (online)

Nieuwkomers hebben vaak weinig tot geen contact met locals. Door het gebrek aan contact missen ze het gevoel écht deel uit te maken van onze samenleving. Taal en contact zijn onmisbaar om mee te doen. Wie de taal spreekt, kan ambities waarmaken en zichzelf laten zien. Nederland telt 600.000 nieuwkomers die de taal willen oefenen. Dat kan door te kletsen met mensen die de taal goed spreken. Uit onderzoek blijkt dat Kletsmaatjes bijdraagt aan taalontwikkeling, integratie en wederzijds begrip. Kletsmaatjes is een initiatief van Stichting Het Begint met Taal.

Wat ga je doen? Je wordt gekoppeld aan een nieuwkomer die het reguliere Kletsmaatjes programma al heeft doorlopen. Het taalniveau is daarmee inmiddels op zo’n niveau (B1) dat er ruimte is voor een vervolgstap in de integratie in Nederland. In tien online sessies ligt jullie gezamenlijke focus op een specifieke ontwikkelvraag van de nieuwkomer. Deze vraag kan zijn; het vinden van een baan, vrijwilligerswerk of het vergroten van het sociale netwerk. Terwijl jullie samen de taal oefenen bespreken jullie de mogelijkheden, talenten en ambities van de nieuwkomer. Jouw coaching, waarin je oefent met de theorie, levert zo een waardevolle bijdrage aan de integratie en verdere taalontwikkeling. Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren. Tijdsinvestering: ca. 12 uur.

Burennetwerk Amsterdam

Iedereen verdient een goede buur!

Burennetwerk droomt van een Amsterdam waar buren elkaar weten te vinden. Waar altijd ruimte is voor hulp of een praatje. Veel Amsterdammers willen dat. Burennetwerk zet deze bereidheid om in actie.

Wat ga je doen? Als goede buur wordt je gekoppeld aan een Amsterdammer met een sociale hulpvraag. Jouw bijdrage en begeleiding bestaat uit warm, betrokken contact en coaching. De beoogde verandering is het (sociale) welzijn, het levensplezier, de mobiliteit en/of autonomie te vergroten. Jullie gaan hierover samen in gesprek tijdens vier contactmomenten. Je hanteert de theorie om samen de mogelijkheden tot duurzame verandering. Zo staat niemand alleen! Geen Amsterdammer maar wel een hart voor Amsterdammers? Ook dan ben je natuurlijk welkom. Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren. Tijdsinvestering: ca. 10 uur.

Werkgevers

Jouw organisatie: a great place to work!

Naast winst wordt waarde steeds belangrijker. Steeds meer consumenten en klanten selecteren organisaties op impact. Die klanten en consumenten zijn ook ergens werknemer. En ook als werknemer willen zij onderdeel uitmaken van een organisatie die het verschil maakt. De vraag naar betekenisvol werk groeit. Een toekomstgerichte organisatie richt zich op waardecreatie voor medewerker, klant en maatschappij. Impact a la carte biedt daarvoor een passende leeroplossing.

Corporate Social Responsibility: zo geef je daar invulling aan!

Met het trainingsaanbod van Impact a la carte draag je bij aan de professionele ontwikkeling van medewerkers en breng je tegelijkertijd jouw Corporate Social Responsibility-doelstellingen in de praktijk. Kostenneutraal, tijdbesparend en vooral: ontzettend waardevol!

Persoonlijk ontwikkelbudget of liever via incompany traject?

De trainingen van Impact a la carte worden vanuit het Persoonlijk ontwikkelbudget aangeboden, waardoor er geen aanvullende investering vanuit de organisatie nodig is. Een incompany traject is ook mogelijk. Daarvoor zullen we een maatwerkprogramma ontwikkelen die jouw organisatie op het lijf geschreven is!

Partners in impact