Marion en Oma Carla (via IALC) 2

IMPACT & WERKWIJZE

Als werkgever, werknemer en stichting kun je elkaar versterken en de impact van jouw bijdrage aan de maatschappij vergroten. Bij Impact a la carte bundelen we onze krachten en zetten we onze eigen, unieke kwaliteiten in om samen aan een betere samenleving te werken. Oftewel: 1+1=3!

  • Loopbaan ontwikkeling met blijvend leereffect
  • Boost je werkgeluk: creëer professionele, persoonlijke en maatschappelijke groei 
  • Samen maken we het verschil

De impact van Impact a la carte

Breng je verworven vaardigheden op een positieve manier in de praktijk en zet jouw unieke expertise en kwaliteiten in om bij te dragen aan de maatschappij. Dit is de impact die de trainingen van Impact a la carte je opleveren!

Ervarend Leren: competentie ontwikkeling met blijvend leereffect

Doordat we direct na het verwerken van de theorie onze competenties in de praktijk brengen, versterken we het leereffect. Deze manier van leren noemen we Ervarend Leren. 

Hoe dat precies werkt? Stel je voor dat je net je motorrijbewijs hebt gehaald. Ga je direct op pad met je spiksplinternieuwe motor? Dan breng je de theorie en rijvaardigheden die je tijdens je rijlessen hebt opgedaan, direct in de praktijk. Met blijvend leereffect! Zit je pas een jaar na het halen van je rijbewijs voor het eerst weer op de motor? Dan is de kans groot dat er minder is blijven hangen en je dus minder bedreven zult zijn. Zo werkt het bij elke vaardigheid die je opdoet. Je snapt dus waarom Ervarend Leren zo’n belangrijk onderdeel is van onze trainingen.

BOOST JE WERKGELUK: gun jezelf meer voldoening en zingeving

De manier van trainen die Impact a la carte aanbiedt, is gestoeld op twee belangrijke pijlers van werkgeluk: voldoening en zingeving. Sterker nog: bij ons behoren voldoening en zingeving tot het verplichte lesmateriaal!

Voldoening

Zit jij boordevol energie omdat je voldoende wordt uitgedaagd, zonder dat je in de werkstress hoeft te schieten? Krijg jij de ruimte om jouw talenten te laten schitteren en zit je geregeld in de perfecte flow? Dan ervaar je voldoening. Maar ook door je competenties te ontwikkelen en steeds beter te worden in datgene wat je doet, creëer je meer voldoening. 

Meer dan voldoening: zingeving

Bij de meeste trainingsbureaus ligt de focus op het creëren van voldoening door het ontwikkelen van je competenties, dat klopt. Maar bij Impact a la carte speelt zingeving een minstens zo belangrijke rol. Daarin zijn we anders dan andere trainingsbureaus.

Bij ons ga je op zinvolle manier aan de slag: jij brengt je vaardigheden bij de praktijkpartner van jouw keuze in de praktijk. Dat leidt tot wezenlijk resultaat: een positieve impact op het leven van een ander. En dat voel je! 

Je haalt voldoening uit het concreet trainen van je competenties en ondertussen breng je tijdens het praktijkgedeelte positieve verandering teweeg. Daar haal je zingeving uit.

“Wat is een uur per week, als je zoiets groots kunt betekenen voor een ander!” – Deelnemer Kletsmaatjes

Waarom is werkgeluk zo belangrijk?

Wanneer jij je niet alleen met het hoofd, maar ook je met hart inzet, ervaar je al gauw meer voldoening en zingeving. Je merkt dat op verschillende vlakken vooruitgang wordt geboekt. Dat levert een flinke energieboost op. Jij gaat je vanzelf een stuk vitaler, creatiever en gelukkiger voelen. Dat heeft weer een positief effect op je dagelijks leven, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Want een gelukkig mens draagt moeiteloos bij aan een gelukkigere samenleving. 

Kletsmaatjes 1 met logo

Samen groeien

Bij Impact a la carte staan wederkerigheid en zingeving hoog op het prioriteitenlijstje. Je krijgt de ruimte om je verworven competenties te oefenen bij de praktijkpartner van jouw keuze. In de interactie met de ander leer je om de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan, direct in de praktijk te brengen. Zo zul je bijvoorbeeld een nieuwkomer helpen in het vinden van een baan, of het vergroten van diens sociale netwerk. Dankzij het opdoen van zulke functionele ervaring raak je ontzettend bedreven in het hanteren van je eigen skill set. 

Door op deze manier invulling te geven aan het praktijkgedeelte, creëer je iets van onschatbare waarde. Je draagt concreet bij aan het geluk van een ander. Zo kun je samen groeien.

Organisaties

Als werkgever ben je betrokken bij de maatschappij en hecht je waarde aan goed werkgeverschap. Bovendien zie je het belang in van duurzame inzetbaarheid als het om jouw medewerkers gaat. Daarom geef je hen graag de kans om hun kennis en vaardigheden in te zetten en daarmee positieve verandering teweeg te brengen. 

“Met enkel een gezonde lunch in de kantine of goedkoop sporten houd je je medewerkers niet vitaal. Vitaliteit gaat niet alleen om je hoofd leegmaken, maar ook om het hart vullen.” – Lindy Maris

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Professionals

De leeroplossing van Impact a la carte combineert de wens om maatschappelijke impact teweeg te brengen en het verlangen naar persoonlijke ontwikkeling. 

Als deelnemer van onze trainingen kun je het verschil maken voor een ander, terwijl jij belangrijke skills opdoet. Je kiest zelf voor welke doelgroep jij je wil inzetten, bovendien wordt je agenda maar één keer gevuld. Onze maatwerk soft skill trainingen, inclusief het praktijkgedeelte, volg je via een incompany traject of met je Persoonlijk Ontwikkel Budget.

Hoe zorg jij voor impact op grote schaal? Bekijk snel het complete aanbod aan maatwerk soft skill trainingen.  

Stichtingen

Onze aanpak draagt bij aan het vergroten van de impact van jouw doelstellingswerk. Als dank voor het faciliteren en begeleiden van deze functionele praktijkervaring, doet Impact a la carte een financiële bijdrage. Daarbij vergroot het je zichtbaarheid: dankzij mond-tot-mond storytelling springt jouw stichting nog meer in het oog bij andere organisaties. Organisaties waarmee jij duurzame partnerships kunt creëren en verstevigen! Tegelijkertijd bied jij professionals de kans om terug te geven op een manier die hun persoonlijke ontwikkeling ten goede komt. 

Ontdek welke praktijkpartners zich al bij Impact a la carte hebben aangesloten!

Schoonderwoerd: ontwikkelpartner van Impact a la carte

Alle trainingen van Impact a la carte worden ontwikkeld in samenwerking met Schoonderwoerd – een trainingsbureau met 30 jaar ervaring en expertise in soft skill trainingen. Deelnemers waarderen de trainingen van Schoonderwoerd met uitstekende cijfers. Het is dan ook geen wonder dat de inhoudelijke kwaliteit van de trainingen bij zowel Impact a la carte als bij ontwikkelpartner Schoonderwoerd hoog in het vaandel staat!