IMG_4486

LEERMETHODE

Ervarend leren is een effectieve vorm van vaardigheden eigen maken. Het bevordert reflectie en het effect is blijvend. Bij één van de aangesloten stichtingen doe je deze functionele ervaring op. Geen rollenspel maar een echte, authentieke praktijksituatie. Lees hieronder meer over de leermethode van Impact a la carte.

  • Ervarend leren bevordert reflectie en heeft blijvend effect
  • Geen rollenspel maar een echte, authentieke praktijksituatie bij de stichting van jouw keuze

Leren bij Impact a la carte

Future work skills. Sociale vaardigheden zijn essentieel in een digitale samenleving. Ze worden daarmee alleen maar belangrijker. Door hybride werken en AI is er meer vraag naar EI: emotionele intelligentie. Die intelligentie vertaalt zich in sociale vaardigheden en stelt je in staat waardegericht te werken. Dit draagt o.a. bij aan verbonden samenwerken en een maatwerkbeleving bij je klant.

Ervarend leren is een effectieve vorm van vaardigheden eigen maken door deze direct in de praktijk te brengen. Door je vaardigheden in nieuwe situaties te oefenen, voer je daadwerkelijke, positieve veranderingen in je gedrag door. Het bevordert reflectie en het effect is blijvend. Bij onze aangesloten praktijkpartners doe je deze functionele ervaring op. In deze authentieke praktijksituatie breng je jouw nieuwe vaardigheden van papier naar praktijk. 

Praktijkpartners. Impact a la carte werkt samen met stichtingen. Het praktijkonderdeel van jouw training vindt bij hen plaats. Deze praktijkpartners zijn zorgvuldig geselecteerd zodat deze naadloos aansluiten op jouw leervraag en de theorie. Empathisch communiceren bijvoorbeeld, en het onderzoeken van de ‘vraag achter de vraag’, vraagt o.a. om functioneel vertragen. Waar kan dat beter dan aan de keukentafel van een oma? Even geen gehaaste agenda’s maar écht ruimte voor een goed gesprek en oefenen. De inzichten neem je mee naar jouw werkplek.

Samen groeien. Door op deze maatschappelijk betrokken manier invulling te geven aan het praktijkgedeelte creëer je iets van onschatbare waarde. Jij draagt wezenlijk bij door er te zijn voor een ander en deze persoon verder op weg te helpen. Zo kun je samen groeien.

A la carte. Je kiest voor een workshop óf individueel maatwerktraject dat volledig is afgestemd op jouw leervraag. Voor het praktijkonderdeel kies je voor de stichting die jouw hart heeft. Daar ga jij oefenen met de theorie. Je kiest uit de lijst met stichtingen waar Impact a la carte mee samenwerkt.

Impact. Het organiseren van jouw praktijkervaring vraagt om tijd en inzet vanuit de betrokken stichting. Daarom dankt Impact a la carte de stichting met een financiële bijdrage. Door deze bijdrage kan de stichting ook het verschil blijven maken in de toekomst. Ook zo maken we samen impact. 

 


”Na een heel plezierig intakegesprek zijn we gestart met een stuk theorie en mooie vraagstukken. Wat kon het mij brengen en bovenal wat brengt het ‘mijn’ mensen in de dagelijkse praktijk. De training heeft mij enorm veel mooie inzichten gegeven en de boodschap welke het meest is blijven hangen; “Zorg eerst dat je eigen tank vol zit, alvorens je andere mensen kan laten groeien”

Lindy bedankt voor de mooie reis! ***** 5 sterren!” 

– Jean Paul, deelnemer.

APK'tje werkgeluk

Een training van Impact a la carte is een APK’tje in werkgeluk. Werkgeluk ervaar je door plezier, voldoening (talenten benutten) en zingeving (bijdragen en verbinden) en leidt tot bevlogen werken. In de trainingen gaan we hier dieper op in. Deze elementen zijn namelijk essentieel voor waardecreatie. Je krijgt inzicht in de pijlers van werkgeluk. Hiermee ga je van efficiënt naar duurzaam effectief.  Dat is goed voor jou, jouw klant en voor jouw werkgever. Het praktijkonderdeel van de training is ook hierin essentieel; het zorgt dat de theorie daadwerkelijk ervaren wordt. Van abstract naar aha-moment.


Schoonderwoerd: ontwikkelpartner van Impact a la carte

Alle trainingen van Impact a la carte worden ontwikkeld in samenwerking met Schoonderwoerd – een trainingsbureau met 30 jaar ervaring en expertise in soft skill trainingen. Deelnemers waarderen de trainingen van Schoonderwoerd met uitstekende cijfers. Het is dan ook geen wonder dat de inhoudelijke kwaliteit van de trainingen bij zowel Impact a la carte als bij ontwikkelpartner Schoonderwoerd hoog in het vaandel staat!