OVER IMPACT A LA CARTE

Niet alleen je hoofd, maar ook je hart inzetten, in je werk en daarbuiten: Impact a la carte-oprichter Lindy Maris ontdekte de toegevoegde waarde van die aanpak, zowel op haarzelf, op haar werkgeluk en op de wereld om haar heen. Tegenwoordig helpt ze andere professionals hetzelfde te bereiken en ook meer vanuit het hart te werken.

Impact a la carte is ontstaan als antwoord op twee belangrijke vragen die de professionals van vandaag steeds vaker bezighouden: hoe kunnen we meer voldoening in ons werk ervaren? En: hoe geven we invulling aan die groeiende behoefte aan échte impact op zowel de werkvloer als in ons persoonlijke leven? Impact a la carte biedt een oplossing voor beide vraagstukken: je doet nieuwe competenties op en brengt ze direct in de praktijk in een maatschappelijk betrokken omgeving, zoals een stichting. Terwijl jij werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, gebruik je jouw kwaliteiten om het verschil in het leven van een ander te maken.

Skills verwerven waar je echt iets aan hebt – op een manier die er echt toe doet. Daar doe je het voor!

Van werkstress naar werkgeluk: hoe? Zo!

  • Verleg je blik: vul winstcreatie aan met waardecreatie
  • Gebruik je verstand én je hart voor duurzaam succes
  • Lever een concrete bijdrage aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

De weg naar werkgeluk

“In een tijd van digitalisering, werkstress, volle agenda’s en hybride werken blijft er steeds minder tijd over om echte verbinding en impact te ervaren. Terwijl we dat zo hard nodig hebben. Verbinding en impact: die creëer je met je hart. Zet ‘m in! Want wanneer je een ander helpt en jouw aandacht geeft, krijg je dat terug. Daarmee wordt jouw eigen wereld óók een stukje mooier en eerlijker. Zo zorg je op betekenisvolle wijze voor meer geluk in je werk en je leven!”  

-Lindy Maris

Impact a la carte biedt een bijzondere vorm van trainen. Eentje waarbij je jouw vers opgedane kennis direct in de praktijk brengt en tegelijkertijd zorgt voor impact op maatschappelijk vlak: Ervarend Leren. 

Tijdens onze trainingen houden we twee belangrijke pijlers van werkgeluk goed in de gaten: voldoening en zingeving. 

Voldoening 

Waar krijg je nieuwe energie van? Hoe creëer je de ruimte om jouw vaardigheden in de praktijk te ontwikkelen en je talenten optimaal te benutten? Bij Impact a la carte doe je nieuwe inzichten en praktijkervaring op: dat helpt je nog meer voldoening uit je werk te halen.

Zingeving

Welk verschil kun je met jouw inzet maken op maatschappelijk vlak? Wanneer je jouw nieuw verworven skills inzet om in het leven van een ander écht tastbaar verschil te maken, dan wordt het effect van zingeving op jou als mens ineens ontzettend voelbaar. Door die vorm van zingeving te ervaren, realiseer jij je hoe je dit kunt toepassen bij je dagelijkse werkzaamheden. 

Meer voldoening en zingeving in je leven: dat brengt niet alleen meer werkgeluk, maar zorgt ook voor impact op grotere schaal!

Meer weten over de filosofie achter de trainingen van Impact a la carte?

Lees hier waarom ervarend leren zo’n effectieve manier van leren is!

Een greep uit onze trainingen

Schrijf jij je in voor de training Dienend leiderschap met impact, of ga je toch voor de training Motiverende gespreksvoering met impact? Alle trainingen van Impact a la carte worden samen met Schoonderwoerd ontwikkeld. Dit trainingsbureau staat al meer dan 30 jaar aan de top op het gebied van soft skill trainingen. Daarnaast is er natuurlijk ook maatwerk mogelijk: incompany training, geheel afgestemd op de specifieke leervraag die binnen jouw organisatie leeft. Alle mogelijkheden bespreken? Neem dan direct contact op!

Impact picture 4

Dit is Lindy Maris: oprichter van Impact a la carte

Zes jaar geleden stond ik met twee koffers op Schiphol. In deze twee koffers zat alles wat ik nog bezat. Ik had mijn carrière als salesmanager in Johannesburg achter me gelaten: het fijne salaris en zwembad in de achtertuin brachten me niet wat ik zocht, ondertussen dreigde een burn-out zich aan te doen. De zingeving was ver te zoeken. Ik wist dat ik opnieuw moest beginnen. 

Bij mijn nieuwe start in Nederland heb ik mezelf daarom een belangrijke belofte gedaan: “Vanaf nu ga ik mijn hart net zoveel inzetten in mijn werk als mijn hoofd.” Niet lang daarna startte ik als vrijwilligersmanager bij stichting Make-A-Wish Nederland. Daar deed ik lange tijd ervaring op in het geven van soft skill trainingen, zoals gespreksvaardigheidstrainingen, het geven van presentaties en in het sturen op intrinsieke motivatie. Aan persoonlijk leiderschap, training, – presentatie, – en coachingsvaardigheden geen gebrek! Bovendien kon ik met mijn werk bij deze stichting iets wezenlijks bijdragen aan het leven van een ander. 

Het verlangen naar goed doen wordt steeds breder gedragen. Dat merkte ik al toen ik steeds vaker mensen om me heen hoorde verzuchten: “Ik zou willen dat ik met mijn werk ook écht het verschil voor een ander zou kunnen maken. Maar hoe?”

Dat was voor mij de aanleiding om, in de rol van Business Developer, een nieuw fondswervend concept voor Make-A-Wish Nederland te ontwikkelen: Skills by Wishes (voorheen Wish Teams). Bij deze vorm van trainen vormden persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke impact samen het perfecte recept voor meer voldoening en zingeving. Tijdens dit 3-maanden durende programma werden medewerkers van grote organisaties door ervaren specialisten van Make-A-Wish Nederland getraind en begeleid terwijl deze mensen de allerliefste wens van een ernstig ziek kind mochten vervullen. 

De populariteit van programma Skills by Wishes bevestigde mijn vermoedens dat veel meer mensen iets willen teruggeven aan de maatschappij, ook via hun werk. Geen wonder! Want sinds ik mijn hart net zoveel inzet in mijn werk als mijn hoofd, ben ik niet alleen gelukkiger: ik ben ook een stuk innovatiever en vitaler. Dat geldt voor de meeste mensen die dit ontdekken. 

Wat betekent zingeving voor jou?

Ik heb me voorgenomen om andere mensen te helpen om óók vanuit hun hart te werken. En omdat het zo belangrijk is dat ieder mens de ruimte krijgt om zelf invulling te geven aan het idee van zingeving, besloot ik om een nieuw concept te starten: Impact a la carte. 

Met Impact a la carte help ik professionals zoals jij op waardevolle wijze dat verlangen naar goed doen te vervullen. Hier kun je als deelnemer namelijk zélf beslissen voor welke doelgroep jij het verschil wil gaan maken. Zo vul je winstcreatie aan met waardecreatie. Want aan je persoonlijke ontwikkeling werken en tegelijkertijd je hart inzetten om voor maatschappelijke impact te zorgen: dat is niet alleen goed voor jou als professional, maar ook voor je werkgever.  

Meer weten? Ontwikkel je kwaliteiten en maak direct het verschil!

3x Lindy Maris

Founder Impact a la carte

Met Impact a la carte train ik professionals in het verwerven van belangrijke soft skills. Alle trainingen zijn gebaseerd op twee belangrijke pijlers van werkgeluk: voldoening en zingeving.

Trainer bij The Inclusion Studio

Bij The Inclusion Studio verzorg ik voor organisaties als AEGON, Albert Heijn en Presenter masterclasses in Inclusie & Diversiteit. 

“The Inclusion Studio heeft een unieke en interactieve workshop ontwikkeld voor het marketingteam van Albert Heijn. In een middag hebben we samen kritisch gekeken naar onze communicatie uitingen en een leerzame en open discussie gevoerd. Danny Sanders en Lindy Maris hebben ons op een hele constructieve manier tools en inzichten gegeven waardoor we nu ons werk met een andere bril bekijken. We zijn The Inclusion Studio dankbaar en kijken er naar uit om nog eens samen te werken. ” Testimonial: via Albert Heijn

“The Inclusion Studio heeft ons [het bestuur van Aegon en aangesloten merken] tijdens de workshop echt verrast met hun expertise op het gebied van inclusie en diversiteit en hun kunde om die kennis op een prikkelende wijze over te brengen op de groep. Ze leggen niet alleen uit, maar zetten aan het denken en gaan in gesprek met de groep. Ze weten precies de juiste vragen te stellen, leggen de vinger op de zere plek, maar geven zeker ook handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Echt een aanrader! ” Testimonial: via AEGON

Ik wil meer weten over The Inclusion Studio! 

Alumnus ’21: Future Female Leaders (van Nicole Edelenbos) 

Future Female Leaders is een gerenommeerd leiderschapsprogramma voor vrouwelijke talenten die het in zich hebben om leidinggevende posities op alle niveaus van organisaties te bereiken, ook aan de top.

Ik heb in ’21 het programma Future Female Leaders doorlopen. Dit programma kenmerkt zich door een vorm van lerend werken en werkend leren. Leiderschap begint bij jezelf goed kennen, weten wie je bent, waar je voor staat – vanuit die authenticiteit ontwikkel je je leiderschapskwaliteiten op executive niveau en waardoor je met gemak positieve verandering tot stand weet te brengen: zowel bij jezelf als in de samenwerking met anderen. 

Bij Future Female Leaders komen leiderschapsvaardigheden aan bod als speechwriting en presenteren, systeemdenken, conflicthantering en onderhandeling, je drijfveren en kwaliteiten effectief inzetten, doelgericht je eigen kracht aanwenden en invloed uitoefenen.

Nieuwsgierig naar de trainingen van Impact a la carte? Bekijk hier het aanbod!