PRAKTIJKPARTNERS

Bij de meeste trainingsbureaus ligt de focus op het ontwikkelen van je competenties. Maar bij Impact a la carte speelt maatschappelijke impact een minstens zo belangrijke rol. Daarin zijn we anders dan andere trainingsbureaus.
Bij ons ga je op zinvolle manier aan de slag: je krijgt de ruimte om je verworven competenties te oefenen bij de stichting van jouw keuze. Echt a la carte, dus! De tijdsinvestering per praktijkonderdeel verschilt maar is maximaal 12 uur. In de interactie met de ander leer je om de kennis die je tijdens de training hebt opgedaan, direct in de praktijk te brengen. Dat leidt tot wezenlijk resultaat: het versterkt jouw leerervaring en maakt een positieve impact op het leven van een ander. En dat voel je.

Voor wie ga jij het verschil maken? Lees hieronder meer over de aangesloten praktijkpartners. Tijd om te kiezen!

Oma’s Soep

Het beste recept tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Om deze eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep vanuit eigen stichting o.a. kookdagen en Soep-aan-Huis bezoeken. De verse soepen worden dan gemaakt van overgebleven groentes om voedselverspilling tegen te gaan. Meer weten of zin in kippenvel? Bekijk Oma’s Soep hier.

Iedereen is welkom om bij te dragen. Stichting Oma’s Soep krijgt hulp van vrijwilligers in 12 grote steden van Nederland. De vrijwilligers worden aangestuurd door lokale studentenbesturen.

Wat ga jij doen?
Soep-aan-Huis bezoek

Wordt Soepheld en ga soep eten met een oudere uit jouw omgeving. Soep aan Huis bezoeken bereikt ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Deze oudere heeft een sociale hulpvraag, welke varieert van  het verlangen naar gezelschap van een betrokken gesprekspartner tot hevige eenzaamheid. Jouw bijdrage en begeleiding bestaat uit warm, betrokken contact en het onderzoeken hoe jullie samen het sociaal isolement kunnen terugbrengen. Jullie gaan hierover samen in gesprek tijdens vier contactmomenten. Je hanteert de theorie om de mogelijkheden tot het vergroten van het sociale netwerk te ontdekken en daar een actie aan te verbinden.

Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren.

Tijdsinvestering: ca. 9 uur.

Of:

Coaching bestuursvoorzitter (online)

Je wordt gekoppeld aan een voorzitter van één van de lokale studentenbesturen van Oma’s Soep. In vier contactmomenten (fysiek of online) hanteer je de theorie en gaan jullie samen aan de slag met de ontwikkelvraag van de student. Door jouw werk- en levenservaring vergroot je de impact en kwaliteit van het bestuurlijk werk en draag je bij aan de ontwikkeling van de student.

Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren.

Tijdsinvestering: ca. 5 uur.

Kletsmaatjes

Vergroot kansen door taalcoaching (online)

Nieuwkomers hebben vaak weinig tot geen contact met locals. Door het gebrek aan contact missen ze het gevoel écht deel uit te maken van onze samenleving. Taal en contact zijn onmisbaar om mee te doen. Wie de taal spreekt, kan ambities waarmaken en zichzelf laten zien. Nederland telt 600.000 nieuwkomers die de taal willen oefenen. Dat kan door te kletsen met mensen die de taal goed spreken. Uit onderzoek blijkt dat Kletsmaatjes bijdraagt aan taalontwikkeling, integratie en wederzijds begrip. Kletsmaatjes is een initiatief van Stichting Het Begint met Taal. 

Wat ga jij doen?

Je wordt gekoppeld aan een nieuwkomer die het reguliere Kletsmaatjes programma al heeft doorlopen. Het taalniveau is daarmee inmiddels op zo’n niveau (B1) dat er ruimte is voor een vervolgstap in de integratie in Nederland. In tien online sessies ligt jullie gezamenlijke focus op een specifieke ontwikkelvraag van de nieuwkomer. Deze vraag kan zijn; het vinden van een baan, vrijwilligerswerk of het vergroten van het sociale netwerk. Terwijl jullie samen de taal oefenen bespreken jullie de mogelijkheden, talenten en ambities van de nieuwkomer. Jouw coaching, waarin je oefent met de theorie, levert zo een waardevolle bijdrage aan de integratie en verdere taalontwikkeling.

Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren.

Tijdsinvestering: ca. 12 uur.

Koningin Máxima viert 1 jaar Kletsmaatjes! Bekijk het hier.

Burennetwerk Amsterdam

Iedereen verdient een goede buur!

Burennetwerk droomt van een Amsterdam waar buren elkaar weten te vinden. Waar altijd ruimte is voor hulp of een praatje. Veel Amsterdammers willen dat. Burennetwerk zet deze bereidheid om in actie.

Wat ga je doen?

Als goede buur wordt je gekoppeld aan een Amsterdammer met een sociale hulpvraag. Jouw bijdrage en begeleiding bestaat uit warm, betrokken contact en coaching. De beoogde verandering is het (sociale) welzijn, het levensplezier, de mobiliteit en/of autonomie te vergroten. Jullie gaan hierover samen in gesprek tijdens vier contactmomenten. Je hanteert de theorie om samen de mogelijkheden tot duurzame verandering. Zo staat niemand alleen!

Geschikt voor de individuele trainingen Van Winst naar Waarde én Empathisch communiceren.

Tijdsinvestering: ca. 10 uur.

‘Geef mij maar Amsterdam….’
Geen Amsterdammer maar wel een hart voor Amsterdammers? Ook dan ben je natuurlijk welkom.

Bekijk de goede buren hier.